Siirry sisältöön

Zimbabwelaisministeriä syytetään terrorismista

Wikiuutisista

15. helmikuuta 2009

Zimbabwen kartta

Apulaismaatalousministeri Roy Bennett (MDC) pidätettiin ennen perjantaista virkavalan vannomista, ja huomenna hän joutuu oikeuden eteen syytettynä terrorismin ja kapinan suunnittelusta. Presidentti Robert Mugaben Zanu-PF-puolue muodosti hallituskoalition yhdessä oppositiossa olleen MDC:n kanssa.

Poliisin mukaan Bennett on rahoittanut aseita laittomiin tarkoituksiin. Bennett kiistää syytteet ja pitää niitä poliittisina. Bennett oli kaksi vuotta sitten paennut Etelä-Afrikkaan, koska poliisi halusi kuulustella häntä asevaraston löytymistä koskien.

Vakaa hallitus on tärkeä Zimbabwelle, koska maata koettelee taloudellinen epävakaus, koleraepidemia ja nälänhätä. Koleraan on kuollut 3 500 ihmistä, puolet maan kymmenestä miljoonasta asukkaasta tarvitsee ruoka-apua ja inflaatio aiheuttaa hintojen päivittäisen tuplaantumisen. Ulkomaiset sijoittajat eivät halua rahoittaa mitään Zimbabwessa, ennen kuin maahan on saatu vakaa hallitus ja talousuudistus.

MDC-puolue tuomitsee Bennettin pidätyksen, mutta ei halua ryhtyä toimiin, jotka riskeeraisivat hallituskoalition toiminnan. Roy Bennett on valkoihoinen entinen maanviljelijä.

Katso myös[muokkaa]

Ihmisoikeudet Zimbabwessa

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa