Siirry sisältöön

Ainakin 93 kuollut Norjan tragediassa

Wikiuutisista

24. heinäkuuta 2011

Sotilaat vartioivat Oslossa pommi-iskun jälkeisenä päivänä.

Norjassa perjantaina tehdyn pommi-iskun ja ampumisten kuolonuhreja on vahvistettu olevan 93. Lisäksi tiettävästi viisi henkeä on kadoksissa, eikä poliisi usko heidän löytyvän enää elossa. Kuolonuhreista seitsemän kuoli räjähdyksissä Oslossa Norjan hallituksen rakennusten luona ja 85 ammuttiin kuoliaaksi työväenpuolueen nuorisojärjestön leirillä Utøyan saarella. Yksi uhreista haavoittui Utøyalla ja kuoli tänään Oslon keskussairaalassa.

67 ihmistä haavoittui Utøyan ammuskelun yhteydessä ja 30 pommi-iskussa. 31 iskuissa vakavasti loukkaantunutta on sairaalahoidossa.

Poliisin pidättämä norjalainen mies Anders Behring Breivik on tunnustanut sekä pommi-iskun että ammuskelun, mutta kiistää olevansa syyllinen mihinkään rikokseen. Breivikin asianajaja sanoi tämän motiiviksi halun synnyttää vallankumous norjalaisessa yhteiskunnassa. Internet-kirjoitustensa perusteella Breivik piti muslimien muuttoa Euroopan maihin suurena yhteiskunnallisena uhkana.

Breivik on poliisin mukaan kertonut toimineensa yksin, vaikka jotkut Utøyan saarella olleet ovat kertoneet että asemiehiä olisi ollut kaksi. Poliisi pidätti ja kuulusteli tänään useita ihmisiä, mutta heidät päästettiin vapaaksi, koska heillä ei ollut mitään yhteyttä iskuihin.

Pääministeri Jens Stoltenberg puhui tänään kuolonuhrien muistolle järjestetyssä jumalanpalveluksessa, johon osallistuivat myös kuningas Harald ja kuningatar Sonja. Stoltenberg sanoi, että Norjaa on kohdannut kansallinen tragedia.

25. heinäkuuta 2011

Viranomaiset ovat oikaisseet tiedon kuolonuhrien määrästä, katso uutinen Viranomaiset tiedottivat väärin Norjan iskujen uhriluvun.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa