Siirry sisältöön

Ateistibussit aloittivat liikennöinnin pääkaupunkiseudulla

Wikiuutisista
Wikipedia
Katso myös artikkeli Ateistien bussikampanja Wikipediassa, vapaassa tietosanakirjassa.

24. kesäkuuta 2009

Suomalaisten uskonnottomien järjestöjen Vapaa-ajattelijain liiton ja Humanistiliiton mainoskampanja ”Jumalaa tuskin on olemassa. Lopeta siis murehtiminen ja nauti elämästä” käynnistyi pääkaupunkiseudulla. Samaan aikaan ilmestyi myös toinen mainos Tampereella ja Turussa tekstillä ”Iloitse elämästäsi kuin se olisi ainoasi. Koska se on”.

Turun liikennelaitos päätti hylätä mainoksen mikäli siinä ollutta "Uskomatonta kesää" -toivotusta ei poisteta. Perusteluksi päätökselle mainittiin toivotuksen loukkaavan liikennelaitoksen uskonnollisia asiakkaita.

Helsingissä Ruskeasuon varikolla mainosten liimauksen yhteydessä kävi ilmi, että lauantaina (20.6.) liimattuja mainoksia oli revitty busseista ja lisäksi yritetty repiä. Vapaa-ajattelijain liitto ry:n puheenjohtaja Jussi K. Niemelä toivoo, että Helsingin kaupunki käynnistäisi sisäisen tutkinnan, jotta syylliset saataisiin selville. "Tämä on sabotaasia ja lisäksi tässä loukataan sananvapauttamme", Niemelä kommentoi. Mikäli sabotaasi jatkuu, Vapaa-ajattelijat tekevät tutkintapyynnön. Viikkoa aikaisemmin sunnuntaina Helsingin sanomat kertoi artikkelissaan joidenkin muslimikuljettajien uhkauksen repiä mainoksia irti busseista.

Humanistiliiton Pamela M. Peltonen totesi, että toistaiseksi Suomessa uskonnottomienkin asema on ollut melko hyvä. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että ateismi hyväksytään vain hiljaisena vakaumuksena. Kun ateistit ilmoittavat vakaumuksensa julkisesti, heidän oikeuksiaan ei näytetä kunnioittavan.

Kampanjassa mainostetaan myös juuri avattua Tampereen vapaa-ajattelijoiden ylläpitämää verkkosivustoa uskomaton.fi, jonka tarkoituksena on tuoda esille uskonnotonta elämäntapaa. Sivustolla kerrotaan muun muassa uskonnottomasta tapakulttuurista eri elämänvaiheissa sekä tarkastellaan uskontoja ja uskontojen vaikutusta yhteiskuntiin arvostelevasti.

Mainoskampanja jatkuu heinäkuun 5. päivään saakka.

Lähteet

[muokkaa]


Wikiuutisiin on lisätty uusia uutisia koskien aihetta Ateistien bussikampanja.

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa