EKP:n ohjauskorko ennätysalas – uusi lasku ehkä jo maaliskuussa

Wikiuutisista

16. tammikuuta 2009

Jean-Claude Trichet

Frankfurt am Main, Saksa. Euroopan keskuspankki päätti eilen laskea perusrahoitusoperaatioiden korkoa puolella prosenttiyksiköllä tasan kahteen prosenttiin. Muutos tulee voimaan 21. tammikuuta.

EKP:n pääjohtaja Jean-Claude Trichet sanoi eilen tiedotustilaisuudessa, että keskuspankki on valmis laskemaan korkoaan hyvinkin alas. Helmikuinen EKP:n neuvoston kokous tulee kuitenkin liian pian, kolmen viikon päästä, joten se ei ole tärkeä kokous korkolinjauksille. Muutokset tullevat vasta maaliskuussa, mutta Trichet sanoi, että ”teemme milloin vain mitä meidän on tehtävä”.

Trichet’n mukaan koronlasku johtui paitsi talouden hidastumisesta myös pyrkimyksestä pitää inflaatio lähellä kahta prosenttia. Joulukuussa inflaatio hidastui euroalueella 1,6 prosenttiin, ja se on Trichet’n mukaan alimmillaan vuoden puolivälin tienoilla. Deflaatiosta eli kuluttajahintojen laskusta Trichet ei tiedotustilaisuudessa halunnut puhua.

Trichet sanoi, että euroalueen pitää välttää likviditeettiansaa. Tällä tarkoitetaan tilannetta, jossa pankit ja yritykset kiristävät kukkaronnyörejään ja välttävät rahan laittamista kiertoon.[1]

Aiheeseen liittyviä uutisia[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

  1. Österman, Riku: Poikkeuksellinen kriisi vaatii poikkeuksellisen lääkkeen - tervetuloa inflaatio! 8.12.2008. Uusi Suomi. Viitattu 16.1.2009.
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa