Siirry sisältöön

EKP:n ohjauskorko laskee 2,5 prosenttiin

Wikiuutisista

4. joulukuuta 2008

Euroopan keskuspankki on päättänyt jälleen laskea korkojaan. Viimeksi korkoja laskettiin noin kuukausi sitten.

Minimitarjouskorko laskee nyt 3,25 prosentista 2,50 prosenttiin. Koronlaskun tarkoituksena on auttaa rahoitusongelmien kanssa painivia pankkeja sekä käynnistää uudelleen talouskasvu. Niin ikään 0,75 prosenttiyksiköllä laskevat maksuvalmiusluoton korko 3,00 prosenttiin ja talletuskorko 2,00 prosenttiin. Muutokset tulevat voimaan 10. joulukuuta.

Ruotsin keskuspankki laski tänään korkoaan 1,75 prosenttiyksiköllä – historiansa mittavin koronlasku – kahteen prosenttiin. Uudessa-Seelannissa korko laski ennätyksellisillä 1,5 prosentilla viiteen prosenttiin. Indonesian keskuspankki laski yllättäen korkojaan, ensi kertaa vuoteen, 9,5 prosentista 9,25 prosenttiin. Muidenkin rahalaitosten uskotaan tekevän suuria päätöksiä.

EKP tyynnyttelee huolestuneita[muokkaa]

Euroopasta on kantautunut huonoja talousuutisia. Britanniassa talojen hintojen lasku oli viime kuussa nopeinta kuuteentoista vuoteen ja uusien autojen myynti laski 37 prosentilla vuoden takaisesta. Euroalueen vähittäismyynti laski lokakuussa 2,1 prosentilla viime vuodesta.

Euroopan keskuspankin edustajat ovat korostaneet, että viidentoista euromaan taloudet eivät ole vapaassa pudotuksessa. He ovat myös vähätelleet deflaation riskiä.

Aiheeseen liittyviä uutisia[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa