Elisa jatkaa entistä rataa

Wikiuutisista

21. tammikuuta 2008

Ylimääräiseen yhtiökokoukseen kutsutut Elisan osakkeenomistajat ovat olleet koolla maanantaina 21. tammikuuta 2008. Ylimääräinen yhtiökokous on islantilaisomisteisen Novator-yhtiön alulle panema ja se järjestetään Helsingin Messukeskuksessa, jossa on riittävät tilat paikalle tulleille osakkeenomistajille. Yhtiökokouksessa on edustettuna 42 prosenttia Elisan äänivallasta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Ketonen halusi kuitenkin ottaa myös Novatorin peruman yhtiöjärjestyksen muutosehdotuksen asialistalle. Kokouksen puheenjohtajana toiminut Jukka Laitasalo kuitenkin totesi, että koska Novator on vetänyt ehdotuksensa takaisin, niin asiasta ei voida päättää, mutta kuitenkin keskustella.

Novator on lisäksi esittänyt, että hallituksen kokoonpanoa, joka nykyisin on kuuden henkilön suuruinen, muutetaan, niin että puheenjohtaja Pekka Ketosen lisäksi Risto Siilasmaa korvattaisiin Novatorin edustajilla Orri Haukssonilla ja Thomas Otto Hansonilla.

Elisa oli pyytänyt myös Helsingin pörssiä keskeyttämään osakkeittensa noteeraaminen yhtiökokouksen ajaksi.

Yhtiökokous äänesti ensiksi koko yhtiön hallituksen vaihtamisesta, koska Novator oli tehnyt muutosilmoituksen. Kuitenkin kokous päätti säilyttää hallituksen nykyisessä kokoonpanossaan eli Pekka Kotosen puheenjohtajana sekä jäseninä Risto Siilasmaa, Lasse Kurkilahti, Matti Manner, Mika Ihamuotila ja Ossi Virolainen.

Lähteet[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Katso myös tähän aiheeseen liittyvät aiemmat uutiset.

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa