Siirry sisältöön

HIFK murskasi Ilveksen

Wikiuutisista
Hannu Toivonen teki parhaansa Ilveksen maalilla, mistä kertoo peräti 42 torjuntaa.

25. helmikuuta 2009

Helsingin HIFK otti selvän 5–0 (0–0,3–0,2–0) voiton Tampereen Ilveksestä. Ilves oli pelissä mukana vielä ensimmäisen erän, mutta siitä lähtien HIFK vei peliä. Ratkaisijana toimi HIFK:n ykköskenttä. Kim Hirschovits teki tehot 1+1 ja Ilkka Pikkarainen samat 1+1.

»HIFK käytti tilanteet hyväkseen. Olo on vähän kuin laskiaistiistaina, oltiin kuin pulkkamäessä.»
(Ilveksen valmentaja Sakari Pietilä)

Ensimmäisessä erässä ensimmäinen maalitekopaikka tuli Teemu Ramstedtille, jonka ohjaus meni kuitenkin ohitse maalin. HIFK pääsi pelaamaan kahdesti ylivoimaa, kun ajassa 10.20 Marko Anttila otti jäähyn. Ilveksen maalivahti Hannu Toivonen oli päästää maalin Lennart Petrellin keskialueelta tulevan laukauksen. Tilanteesa seurasi Ilvekselle jäähy ajassa 18.00. Jäähylle joutui Toni Niemi. Ilveksen nelikko oli kuitenkin aktiivinen ja siitä herpaantuneena Petrell otti ajassa 19.56 jäähyn vakivaltaisuudesta. Kotijoukkueen maalivahti Jani Nieminen torjui kuusi laukausta Toivosen torjuessa 11. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 0–0-tilanteessa.

Toisen erän ylivoimalla aloittanut Ilves oli tehdä maalin, kun Matt Nickerson oli ohjata kiekon maaliin. HIFK aloitti kuitenkin maalinteon ylivoimalla, kun ajassa 24.00 Jesse Niinimäki otti rangaistuksen ja noin puolitoista minuuttia myöhemmin Ilkka Pikkarainen ohjasi Hannu Pikkaraisen siniviivalta lähteneen laukauksen maaliin. Hirschovits sai maaliin syöttöpisteen. HIFK jatkoi maalintekoa, kun Hannu Pikkarainen pääsi läpiajoon. Hänet kuitenkin kaadettiin ja tuomiona oli rangaistuslaukaus. Ajassa 27.15 Arttu Luttinen teki rangaistuslaukaus maalin vieden HIFK:n 2–0 johtoon. Jo seuraavassa vaihdossa oli jälleen rangaistuslaukauksen aika HIFK:lle, kun Max Wärn kaadettiin. Tällä kertaa Toivonen vei pitemmän korren Luttisesta ja ottelu pysyi 2–0-tilanteessa. HIFK meni kuitenkin 3–0 johtoon, kun Sim Liivik ohjasi Joni Haverisen maalille heittämän kiekon sisään. Toisessa erässä tuli vielä yksi rangaistus HIFK:lle, mutta erätauolle mentiin 3–0-tilanteessa. Nieminen torjui vain viidesti, Toivonen 16 kertaa.

Kolmennen erän alku näytti siltä kuin Ilves olisi tulossa otteluun mukaan. Alkurynnistyi loppui kuitenkin nopeasti, ja Ilves tyyti heittämään kiekkoa HIFK:n päätyyn. Ajassa 49.23 Hirschovits vei HIFK:n jo 4–0 johtoon, kun Ilkka Pikkarainen karvasi kiekon kahdelta Ilves pelaajalta ja syötti sen vapaana olevalle Hirschovitsille. Loppulukemat 5–0 teki Dan Hacker, joka laittoi Toivosen pudottaman kiekon yli maaliviivan. Syöttäjäksi merkittiin siniviivalta laukonut Mikko Turunen. Viimeisessä erässä Nieminen torjui jälleen kuudesti, Toivonen 15 laukausta. Ottelun tähdet menivät Hirschovitsille, Ilkka Pikkaraiselle sekä Turuselle. Kaikki edustivat siis HIFK:ta. Turunen sai tehotilastoonsa ottelusta +3-merkinnän kuten myös Haverinen.

»Meiltä vahva konemainen esitys. Joukkue jaksoi luistella ja pelata aggressiivisesti. Me puolustimme vahvasti, erityisesti takakarvalla, ja saimme suunnanmuutospelin käyntiin.»
(HIFK:n valmentaja Kari Jalonen)

Maalit[muokkaa]

 • 1. erä:
  maaliton
  Nieminen 6 ja Toivonen 11
 • 2. erä:
  25.32 I Pikkarainen (H Pikkarainen-Hirschovits) 1-0 yv
  27.15 Luttinen 2-0
  32.48 Liivik (Haverinen-Jermu Porthen) 3-0
  Nieminen 6+5 ja Toivonen 11+16
 • 3. erä:
  Hirschovits (I Pikkarainen-Haverinen) 4-0
  55.46 Hacker (Mikko Turunen) 5-0
  Nieminen 6+5+6=17 (100%) ja Toivonen 11+16+15=42 (89,36%)

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa