Imaami perui puheensa 14-vuotiaan avioliitosta

Wikiuutisista

3. huhtikuuta 2009

Imaami perui puheensa 14-vuotiaan avioliitosta
En rohkaise menemään naimisiin 13-vuotiaana mutta en tuomitse kulttuureita, joissa näin tapahtuu, koska en elä sellaisessa kulttuurissa.
Imaami perui puheensa 14-vuotiaan avioliitosta

—imaami Chehab Khadr

Helsinki, Suomi. Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami Chehab Khadr kertoi Aamulehdelle vihkineensä 14-vuotiaan tytön ja parikymppisen miehen avioliittoon oikeusministeriön erityisluvalla. Aamulehti ei kuitenkaan löytänyt tällaista lupaa oikeusministeriön arkistosta. Oikeusministeriö ei ole myöntänyt eikä kieltänyt uutista alaikäisen avioliitosta.

Aamulehden uutisesta nousi lukijoiden keskuudessa kohu. Torstaina imaami muutti lausuntoaan: hän oli muistanut väärin, ja hänen Helsingissä vihkimänsä tyttö olikin 16-vuotias. Vuonna 1992 tai 1993 solmitulle avioliitolle ei löytynyt esteitä virallisessa avioliiton esteiden tutkinnassa.

Imaami kertoo, että esimerkiksi 15-vuotiaan pitäminen kypsänä avioliittoon on muslimimaailmassa harvinaista. Useimmissa muslimimaissa avioliiton ikäraja on 18 vuotta.

Aihe nousi keskusteluun Suomessa, kun kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho sai uskonrauhan rikkomissyytteen kirjoitettuaan blogissaan, että islam pyhittää pedofilian. Hän kirjoitti sananvapauden rajoista ja Seppo Lehdon saamasta uskonrauhan rikkomistuomiosta.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa