Kanada ja Yhdysvallat taistelevat olympialaisten viimeisestä kultamitalista

Wikiuutisista

28. helmikuuta 2010

Vancouver, Brittiläinen Kolumbia. Tänään kahdentoista jälkeen paikallista aikaa alkava jääkiekon kultaottelu päättää Vancouverin talviolympialaiset. Yhdysvallat lähtee olympialaisista mukanaan 37 mitalia eli enemmän kuin mitä mikään muu maa on koskaan talviolympialaisista voittanut. Jää nähtäväksi, onko 37. mitali Yhdysvaltain kymmenes kultamitali.

Kanadalla taas on jo 13 kultamitalia eli enemmän kuin muilla mailla. 13 kultaa on ennätysmäärä talviolympialaisista; sen ovat saavuttaneet aiemmin Neuvostoliitto 1976 ja Norja 2002.

Tänään puoli kymmeneltä alkaa miesten 50 kilometrin hiihto, jossa kanadalaiset ja yhdysvaltalaiset eivät ole mitalisuosikkien joukossa. Voittajiksi povataan Tšekin Lukáš Baueria sekä venäläisiä Maksim Vylegžaninia ja Aleksandr Legkovia.

Alkusarjan jääkiekko-ottelussa 21. helmikuuta kanadalaiset hävisivät yhdysvaltalaisille 3–5. Tämänpäiväistä kultaottelua kutsutaan ”historialliseksi”, Kanadan joukkueen motivaatio on huipussaan ja jääkiekkoon uskonnollisella huumalla suhtautuvat kanadalaisfanit ovat luoneet painetta kotivoittoon siitä asti, kun kisat 10 vuotta sitten annettiin Vancouverille.

Yhdysvallat on viimeksi voittanut jääkiekon olympiakultaa 1980.

Naisilla sama mitalikolmikko[muokkaa]

Lauantaina Suomen miehet voittivat Slovakian jääkiekon pronssiottelussa 5–3. Torstaina Suomen naisten maajoukkue voitti pronssia Ruotsia vastaan käydyssä 3–2-pelissä. Kanadan naiset voittivat kultaa ja yhdysvaltalaiset jäivät hopealle (2–0).

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa