Siirry sisältöön

Kanerva ei aio pyytää eroa

Wikiuutisista

28. maaliskuuta 2008

Ulkoministeri Ilkka Kanerva ei näe tarvetta pyytää eroa ministerintehtävistään viimeaikaisesta tekstiviestikohusta huolimatta. Hän ilmoitti kantansa epävirallisessa ulkoministerikokouksessa Sloveniassa. Toimittajien kysyessä aikooko Kanerva erota, hän vitsaili:

"–kenestä?".

Kanerva kiisti huhut ministerikierrätyksestä josta viimepäivinä on esittänyt arveluita mm. Helsingin Sanomat. Sen mukaan ulkoministerin salkun saisi nykyinen puolustusministeri. Tämä merkitsisi käytännössä Kanervan astumista syrjään. Kanerva ei myöskään kommentoinut sitä, pyrkikö hän estämään eroottiselle tanssijalle lähettämien tekstiviestien julkaisun Hymy-lehdessä.

Virallisesti Kanervalla on yhä sekä puolueensa että hallituksen tuki.

Kohu sai alkunsa kun tuli julki Kanervan lähettäneen yli 200 tekstiviestiä virkapuhelimellaan eroottiselle tanssijalle. Kanerva kiisti alkuun viestien lähettämisen tiukasti, kunnes myönsi niiden olemassaolon ja lopulta pyysi julkisesti anteeksi tahditonta ja harkitsematonta käytöstään. Kohu asian ympärillä ei ole viime viikkoina laantunut, vaan lehdistössä yleisesti otaksutaan nk. ministerikierrätyksen olevan suunnitteilla taustalla.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa