Siirry sisältöön

Katainen harmistunut Kanervan tekstiviestikohusta

Wikiuutisista

15. maaliskuuta 2008

Kokoomuksen puoluejohtaja Jyrki Katainen nosti Ilkka Kanervan tekstiviestikohun uudelleen keskusteluun ilmaisten olevansa asian johdosta hyvin harmissaan. Katainen sanoin Kouvolassa puolueen paikallisyhdistyksen tilaisuudessa että kohu "pikkuisen kyrsii".

Kanervan esitettyä 14. maaliskuuta yöllä tiedotustilaisuudessa Brysselin EU-huippukokouksessa julkisen anteeksipyynön aiheuttamastaan kohusta Katainen oli esiintynyt tilaisuudessa hyvin lyhytsanaisin tiukoin kommentein. Katainen on suoraan kommentoinut kohua:

- "Tunnustan, etta moni ihminen on paheksunut tai loukkaantunut ministeri Kanervan käyttäytymisestä."

Katainen on silti ilmaisuut yhä tukensa Kanervalle, mutta ohjeistanut häntä jatkossa:

"-Mä toivon, etta hän tulevaisuudessa säästelisi itseään ja lähipiiriään yksityiselämänsä koukeroilta."

Tekstiviestikohun taustaa

[muokkaa]

Tekstiviestikohu sai alkunsa kun maaliskuussa 2008 tuli julki Kanervan lähettäneen aiemmin 200 tekstiviestiä virkakännykällään eroottiselle tanssijalle Johanna Tukiaiselle. Kanerva myönsi nämä viestit myöhemmin ja kiisti tiukasti aiemmin kieltäneensä viestien olemassaolon. Hän oman käsityksensä mukaan oli ainoastaan kieltäytynyt kommentoimasta, eikä niinkään kieltänyt viestien olemassaoloa. Edellisen viikon perjantaina Kanerva oli selkeästi ruotsinkielisissä televisiouutisissa kiistänyt viestien olemassaolon. Iltalehden mukaan median haastateltua Kanervaa hänen myönnettyä viestit hän suhtautui toimittajiin torjuvasti:

"-Otin itse asian esille, koska se näyttää olevan joillekin epäselvä. Totuus on, että olen lähettänyt ja vastaanottanut tältä henkilöltä tekstiviestejä. En alunperinkään kieltänyt lähettäneeni viestejä. Se on väärinkäsitys".
Toimittaja televisiohaastattelussa:"Uskovatko äänestäjät selitystänne?"
Kanerva:"Miten niin uskooko? Ei ole mitään muuta totuutta."

Kanerva pyysi lopulta Brysselissä julkisesti anteeksi kohua pitkässä, tunteikkaassa puheessaan:

-"Tiedän, että olen käyttäytynyt tahdittomasti ja tiedän, että se on aiheuttanut hämminkiä tavalla, joka ei kuulu asiaan. Siitä huolimatta, että suhtaudun ihmisiin luottavaisesti, olen tehnyt virhearvion ja pyydän julkisesti anteeksi."
-"Olen tehnyt tässä suhteessa virhearvion, ja kun olen sen virhearvion tehnyt, niin syy on tietenkin minun. Ja näin muodoin, tästä aiheuttamastani hämmingistä johtuen, pyydän julkisesti puolueeltani, ryhmältäni ja kaikilta niiltä suomalaisilta anteeksi, jotka pitävät tärkeänä mun työtäni."

Kanerva kuvaili kulunutta viikkoa kujanjuoksuksi ja toivoi että asiaan saataisiin lopulta joku tolkku.


Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa