Siirry sisältöön

Keskustan vaalirahoituskohu kiihtyy

Wikiuutisista

2. kesäkuuta 2008

Keskustan vaalirahoituksesta alkunsa saanut kohu kasvaa edelleen ja on saanut yhä uusia käänteitä. Helsingin Sanomien julkaistua tänään haastattelun, jossa Kehittyvien maakuntien Suomi ry.:n varapuheenjohtaja Jorma Kosunen kertoi yhdistyksen taustalla olevan Keskustapuolueen, on Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen kiirehtinyt kiistämään asian kokonaan.

Kosusen väitettyä Korhosen osallistuneen perustamiskokoukseen omassa työhuoneessaan, on Korhonen ilmoittanut HS:lle:

"Olen 100-prosenttisen varma, etten ole osallistunut (yhdistyksen perustamis)kokoukseen"

Kosunen puolestaan hämmästelee, miten Korhonen voi kiistää osallisuutensa asiaan. Hän ihmettelee, miksi totuuden asiasta kertonutta kohdellaan kuin konnaa. Hän kokee itse että hänen kertomustaan pyritään nyt kyseenalaistamaan.

Kosusen kertoman mukaan läsnä perustamistilaisuudessa olivat Korhosen lisäksi myös kehittämispäällikkö Lasse Kontiola sekä Nova Groupin toimitusjohtaja Tapani Yli-Saunamäki.

Myös pääministeri Matti Vanhasen osallisuus vaalirahoitukseen on saanut tänään uusia käänteitä. Vanhanen kertoo junailleensa rahoitusta entiselle vihreiden, nykyisin kokoomuslaiselle kansanedustajaehdokkaalle Merikukka Forsiukselle. Forsius puolestaan kiistää tämän väitteen. Vielä 26. toukokuuta Vanhanen oli Helsingin Sanomien mukaan Ilta-Sanomissa kiistänyt järjestäneen rahoitusta:

"–Ai että olisin suositellut rahaa toiselle puolueelle? Ei pidä paikkaansa"

Forsiuksen mukaan hänellä ja Vanhasella ei ollut minkäänlaista sopimusta vaalitilaisuuden rahoituksen järjestämisessä:

"Emme ole käyneet minkäänlaisia keskusteluja vaalirahoituksestani, ilmastopolitiikan tilaisuuden rahoittamisesta tai minkään muunkaan tilaisuuden rahoittamisesta."

Pääministeri järjesti tiedotustilaisuuden Kesärannassa tänään kello 16. Siinä hän ilmoitti, ettei hallitukselta ole tulossa tiedonantoa vaalirahakohusta eikä pääministeriltä ilmoitusta.


Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa