Keskustelu:Stern: Kuuden celsiusasteen nousuun varauduttava

Wikiuutisista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mahatma Gandhi lainaus[muokkaa]

PeeKoo, poistit lisäämäni Mahatma Gandhin lainauksen,[1]. Mielestäni se liitty aiheeseen ja tekee tekstin elävämmäksi. Tarkoitukseni oli lisätä muitakin vastaavia lainauksia artikkeliin. Uskon, että osa lukijoista ilahtuu näistä. Watti 7. toukokuuta 2009 kello 18.50 (UTC)

Keskustelu:Stern: Kuuden celsiusasteen nousuun varauduttava
"Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man’s greed."
Keskustelu:Stern: Kuuden celsiusasteen nousuun varauduttava

Mahatma Gandhi

ref. Paul Brown, Global Warming, The last chance for change, Lontoo 2006, s. 8


Gandhin lainaus ei ole uutinen, ja sen liittyminen aiheeseen on omaa tulkintaa. Tällaisten lainausten viljely on tyypillistä ideologisissa julkaisuissa, joissa pyritään vetoamaan ihmisten tunteisiin, jotta heidät saataisiin esimerkiksi toimimaan tietyllä tavalla.

Asiayhteydestään irrotetut sitaatit eivät kuulu Wikiuutisiin. Kyseessä on lisäksi epätieteellinen lainaus, joka voisi liittyä mihin tahansa. Paremminkin voitaisiin lisätä kaikkiin mahdollisiin ilmastonmuutosartikkeleihin lainauksia kuten "Predictions of global warming in the foreseeable future may not be justified." --prof. Lev Karlin. --PeeKoo 8. toukokuuta 2009 kello 12.24 (UTC)

Mahatma Gandhi lainaus on kirjasta, joka käsitteli vain ilmastonmuutosta.Paul Brown, Global Warming, The last chance for change, Lontoo 2006 Kirjan kirjoittajan ja minunkin mielestäni se liittyi aiheeseen. Viittaamasi venäläisprofessorin lainaus ei ole yhdenmukainen Nicholas Sternin lausuntojen kanssa. Siksi se ei sisälly mielestäni tämän artikkelin aiheeseen. Venäläisillä on myös mielestäni poliittiset perusteet vähätellä ilmastonmuutosta, koska he saavat paljon vientituloja fossiilisesta energiasta. Lausunto on ristiriidassa IPCC:n raporttien ja Sternin raportin kanssa. Ehdotan, että vain Gandhin sitaatti palautetaan, jos et anna parempia perusteluita. Watti 13. toukokuuta 2009 kello 17.39 (UTC)