Siirry sisältöön

Kreikassa yleislakko

Wikiuutisista

11. maaliskuuta 2010

Kreikan kaksi suurta työntekijäkeskusjärjestöä, julkis- ja yksityispuolen liitot, järjestivät täksi päiväksi yleislakon painostaakseen hallitusta, kun se ideoi ratkaisuja talouskriisiin.

Nuorisojoukkio erään ateenalaisen yliopiston ulkopuolella heitteli poliiseja muun muassa palopommeilla, ja poliisi vastasi kyynelkaasulla. Arviolta 1 500 mellakkapoliisia partioi Ateenassa viime perjantain mielenosoituksista viisastuneina.

Liikenne pysähdyksissä

[muokkaa]

Lennonjohtajien lakon vuoksi lennot Kreikkaan ja Kreikasta on peruttu. Lauttaliikenne saarille ei toimi satamatyöläisten lakon vuoksi. Ateenassa julkinen liikenne on pysähdyksissä yhtä metrolinjaa lukuun ottamatta.

Myös verovirastot, koulut ja oikeusistuimet ovat mukana lakossa. Terveydenhuolto hoitaa vain kiireelliset tapaukset.

Uutisvirta Kreikasta on tyrehtynyt, sillä maan uutistoimisto Ana aloitti lakon aamukuudelta ja lehdistökin on lakossa.

Veronkorotukset hallituksen suunnitelmissa

[muokkaa]

Parlamentti hyväksyi perjantaina säästötoimet, joilla pyritään parantamaan maan taloutta 4,8 miljardilla eurolla.

Euroopan unionin maat ovat tyytyväisiä hallituksen suunnittelemiin toimiin, joiden ne toivovat auttavan velkakriisin välttämisessä. Kansalaisten tuki talouspoliittisille toimille on kuitenkin mielipidetiedustelujen mukaan laskenut: aiemmin 70, nyt vain 40 prosenttia kreikkalaisista tukee talousuudistuksia.

Virkamiesten ammattiliitto suunnittelee uutta 24-tuntista lakkoa tiistaille, jolloin on EU:n talousministerien asettama aikaraja sille, että Kreikan hallitus osoittaa ponnistelevansa maan talouden eteen. Virkamiehet katsovat joutuneensa epäreilusti säästötoimien pääkohteeksi.

Aiheeseen liittyviä uutisia

[muokkaa]

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa