Siirry sisältöön

Lindén siirsi mediamaksun seuraavalle hallitukselle

Wikiuutisista

12. maaliskuuta 2010

Ylen rahoitus säilyy toistaiseksi ennallaan.

Suomen viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) ilmoitti eilen lykkäävänsä Yleisradion rahoitusta koskevaa uudistusta. Se jää seuraavan hallituksen päätettäväksi. Lindénin mukaan sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä ei onnistunut löytämään ratkaisua, joka takaisi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden. ”Yle-maksu” tai ”mediamaksu” perittäisiin suunnitelman mukaan saman suuruisena kaikilta kotitalouksilta esimerkiksi tuloihin katsomatta.

Lindén viittasi myös keskusteluun Eero Heinäluoman (sd.) kanssa, joka ilmoitti puolueensa vastustavan uudistuksen yhteydessä kaavailtua ”julkisen palvelun neuvostoa”, joka vahtisi Yleisradion toimintaa.

Toistaiseksi voimassa on siis televisiomaksu, joka maksaa tällä hetkellä 231 euroa vuodessa ja jota vain televisiovastaanottimen omistajien on maksettava. Yle-maksun hinnaksi on kaavailtu 190–195 euroa.

Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi on yllättynyt Lindénin päätöksestä, johon suurten mediatalojen lobbauksella on hänen mukaansa saattanut olla vaikutusta. Sasi huomauttaa, että kaikki eduskuntapuolueet kannattivat uutta rahoitusmallia Mika Lintilän työryhmässä. Hänen mukaansa tapaus antaa aiheen miettiä, tulisiko Yleisradion asiat siirtää pois liikenne- ja viestintäministeriöltä kokonaan eduskunnalle.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa