Siirry sisältöön

Michael Phelps voitti Pekingissä kahdeksan kultamitalia

Wikiuutisista

17. elokuuta 2008

Uimari Michael Phelps voitti kahdeksannen kultamitalinsa Pekingin olympialaisissa kun Yhdysvallat voitti 4x100 metrin sekauintiviestin. Pekingin olympialaisissa Phelpsistä tuli kaikkien aikojen menestynein olympiaurheilija.

Yhdysvallat voitti Pekingissä uinnin päätöslajin, 4x100 metrin sekauintiviestin ajalla 3.29,34 ja paransi maailmanennätystä 1,34 sekunnilla. Joukkueessa uivat Aaron Peirsol, Brendan Hansen, Jason Lezak ja Michael Phelps. Yhdysvallat johti kilpailua lähdöstä maaliin ja otti kultaa 0,70 sekunnin erolla ennen Australiaa. Japani otti pronssia.

Kultamitali oli Micheal Phelpsin kahdeksas Pekingin olympialaisissa. Täten hän ohitti yhdysvaltalaisen uimarin Mark Spitzin kaikkien aikojen eniten olympiavoittoja yksissä olympialaisissa saavuttaneena urheilijana. Spitz voitti Münchenin olympialaisissa 1972 seitsemän kultaa. Yhteensä Phelpsilla on nyt 14 olympiakultaa, viisi enemmän kuin kenelläkään muulla olympiakisojen 112 vuotiaassa historiassa.

– Mikään ei ole mahdotonta. Moni on sanonut minulle että kahdeksan kultamitalia yksissä kisoissa on mahdotonta. Se vaatii kuitenkin ainoastaan mielikuvitusta. Sen minä opin ja se auttoi minua, Michael Phelps sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Phelps voitti Pekingissä kaikki kahdeksan loppukilpailua johon hän osallistui. Seitsemällä matkalla (200 m vapaauinti, 200 m perhosuinti, 200 me ja 400 m sekauinti, 4x100 ja 4x200 m vapaauintiviesti sekä 4x100 m sekauintiviesti) syntyi uusi maailmanennätys. 100 metrin perhosuinnissa hän ei uinut maailmanennätystä.

Katso myös[muokkaa]

Wikiuutisissa on aiheeseen Kesäolympialaiset 2008 liittyviä artikkeleita.

Vuoden 2008 Pekingin kesäolympialaisiin liittyvät artikkelit.

tyhjennä välimuisti

Lähteet[muokkaa]


Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa