Siirry sisältöön

Sanna Stén ja Minna Nieminen ottivat olympiahopeaa

Wikiuutisista
Sanna Stén ja Minna Nieminen ottivat olympiahopeaa
Aika sanattomaksi vetää, mutta oli hyvä soutu. Ei varmisteltu, oli aika vaikea pitää airoja kädessä, mutta ei hävitty sillä ainakaan.
Sanna Stén ja Minna Nieminen ottivat olympiahopeaa

—Minna Nieminen, Lähde: YLE urheilu

17. elokuuta 2008

Soutajat Sanna Stén ja Minna Nieminen voittivat olympiahopeaa naisten kevyessä pariairokaksikossa Pekingissä. Suomalaiset johtivat kilpailua vielä 500 metriä ennen maalia, mutta voiton vei lopuksi ennakkosuosikki Alankomaat.

Suomen kaksikko souti vakuuttavasti loppukilpailussa. Stén ja Nieminen olivat mukana kärkikamppailussa lähdöstä maaliin. Tuhannen metrin kohdalla Suomi, Saksa ja Kanada muodostivat tiukan kärkikolmikon, mutta myöhemmin suosikki Alankomaat saavutti muut. 1 500 metrin kohdalle Suomi saapui juuri ennen Alankomaita. Viimeisellä 500:llä metrillä Alankomaiden kaksikko Kirsten van der Kolk ja Marit van Eupen ohittivat Suomen ja ottivat lopuksi voiton 1,29 sekunnin erolla. Suomi pystyi kuitenkin säilyttämään toisen sijansa. Pronssia otti Kanada neljän sadasosasekuntin erolla ennen Saksaa.

– Pitää vain luottaa itseensä ja tukea toista. Mennä yhdessä, tämä on tiimityötä. Pitää uskoa, että alkuerien jälkeen voi vielä nousta, Stén pohdiskeli Yle Urheilun haastattelussa.

Alkuerissä Suomi ei ottanut suoraa välieräpaikkaa, vaan joutui jatkamaan keräilyerien kautta. Välierissä Suomen kaksikko oli toinen ja eteni loppukilpailuun selvällä erolla.

Katso myös

[muokkaa]

Wikiuutisissa on aiheeseen Kesäolympialaiset 2008 liittyviä artikkeleita.

Vuoden 2008 Pekingin kesäolympialaisiin liittyvät artikkelit.

tyhjennä välimuisti

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa