Siirry sisältöön

Smash Asem -mielenosoituksesta ehdollisia vankeustuomioita

Wikiuutisista

17. joulukuuta 2007

Vuoden 2006 syksyllä järjestetyn Smash Asem -mielenosoituksen tapahtumista on luettu Helsingin käräjäoikeudessa ehdolliset vankeustuomiot 16:lle paikalla olleelle. Sakkoja sai 42 osallistujaa, 2 jäi rangaistuksetta ja 14 vastaajan syytteet hylättiin. Lisäksi alkuperäisistä 86 syytetystä 12 jätettiin haastamatta oikeuteen.

Ehdollista vankeutta saaneet syyllistyivät oikeuden mukaan väkivaltaiseen mellakkaan tai virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, jollaiseksi oikeus katsoi muun muassa pullojen heittelyn poliisia kohti. Väkivaltaisesta mellakasta tuomittiin kaikkiaan 22, mutta alaikäiset selvisivät sakkorangaistuksilla. Lopuille sakot puolestaan tulivat haitanteosta virkamiehille ja niskoittelusta poliisia vastaan, kuten poliisin antaman poistumiskäskyn tottelematta jättämisestä. Poliisia vastaan oli niskoitellut muun muassa entinen vihreiden kansanedustaja Ville Komsi ja Suomen Kuvalehden valokuvaaja Markus Pentikäinen, joka oli toinen niistä jonka oikeus katsoi niskoitelleen, mutta jätti rangaistukseen tuomitsematta.

Suomen Kuvalehti on ilmoittanut, että se valittaa valokuvaajansa saamasta tuomiosta. Päätoimittaja Tapani Ruokasen mukaan valituksessa on kyse periaatteellisesta asiasta. Hän pitää oikeuden päätöstä käsittämättömänä.

Lähteet

[muokkaa]

Aiheesta muualla

[muokkaa]

Katso myös aiheeseen Smash Asem liittyvät aiemmat uutiset.

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa