Siirry sisältöön

Suomalaisen teollisuussuvun jäsen kaapattiin

Wikiuutisista

13. kesäkuuta 2009

Herlinin teollisuussukuun kuuluva 26-vuotias nainen kaapattiin Helsingistä. Häntä pidettiin kaksi viikkoa turkulaisessa asunnossa. Hän löytyi Turun lähistöltä Vahdosta metsästä hyväkuntoisena sen jälkeen kun lunnasrahat oli maksettu. Nainen oli kaapattu Helsingin Töölössä sijaitsevasta asunnostaan 27. toukokuuta ja hänestä tehtiin katoamisilmoitus 30. toukokuuta. Kaapattu nainen oli Koneen Säätiön hallituksen puheenjohtajan ja yhden Suomen rikkaimmista naisista Hanna Nurmisen tytär.

Lunnasrahat maksettiin yhteistyössä poliisin kanssa 12. toukokuuta. Osa lunnasrahoista löytyi Turun parkkihallista satasen setelinippuina samana päivänä. Nelosen uutisten mukaan lunnassumma oli lähes 10 miljoona euroa, mutta poliisi vahvisti ainoastaan "hyvin suuren summan". Poliisi on pidättänyt yhden suomalaisen keski-ikäisen miehen, jolla ei ole rikostaustaan eikä sukulaissuhdetta Herlineihin. Nelonen paljasti sunnuntaina tekijänä pitämänsä miehen henkilöllisyyden. Nelonen pitää tietoaan varmana. Sen mukaan hän olisi 44-vuotias turkulainen juristi.

Tapaukseen osallistuivat poliisin lisäksi puolustusvoimien, rajalaitoksen ja tullin henkilöstä. Asiassa tehtiin etsintöjä myös Ruotsissa. Herlinien teollisuussuku omistaa suuria osuuksia muun muassa hissiyhtiö Koneesta ja Cargotecistä.

Tapauksen sivujuonteena on poliisin antama harhautusinformaatio operaation aikana. Kun viranomaiset olivat asettaneet ennalta ilmoittamattomia lentorajoituksia länsi-Suomen ilmatilaan, viranomaiset tiedottivat niiden johtuvan käynnissä olleesta Maanvyöry 09 -sotaharjoituksesta.

Wikiuutisiin on lisätty uusia uutisia koskien tätä aihetta.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa