Thors kommentoi perussuomalaisten ulkomaalaispolitiikkaa

Wikiuutisista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

19. lokakuuta 2008

Astrid Thors

Suomen maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r.) kommentoi Aamulehden haastattelussa Perussuomalaiset-puolueen ulkomaalaispolitiikkaa lähestyvien kunnallisvaalien kannalta. Häntä huolettaa, tuleeko Perussuomalaisista ulkomaalaisvastainen puolue. Hän vertaa Perussuomalaisia muissa Pohjoismaissa jalansijaa saaneisiin oikeistopopulistisiin puolueisiin ja Itävallan parlamenttivaaleissa kannatustaan lisänneisiin äärioikeistopuolueisiin.

»Perussuomalaisten kannattajajoukoissa ja ehdokkaissa on henkilöitä, jotka suhtautuvat erittäin kielteisesti ulkomaalaisiin. Tämä on näkyvissä etenkin Helsingissä.»
(Thors arvioi Aamulehdessä)

Thors korostaa maahanmuuttajien kotouttamista keinona ehkäistä ”ghettoutumista”, maahanmuuttajien eristäytymistä. Samaa hän ehdotti jo viimekuisessa kirjoituksessa kotisivuillaan.[1] Hänen mielestään ulkomaisten työntekijöiden muutto Suomeen on väestönkasvun kannalta hyvä asia. Hän peräänkuuluttaa huolenpitoa ja uusia toimintatapoja, jotta nuoret maahanmuuttajat eivät syrjäydy, ja haluaa budjetoida ensi vuodelle tarpeeksi resursseja, jotta maahanmuuttajille olisi heidän yksilöllisiä tarpeitaan vastaava koulutusjärjestelmä.

Timo Soini

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan Thorsin kommentti perussuomalaisista on ”törkeä leimausyritys”. Hän sanoi Helsingin Sanomille, että Thors peittelee puolueensa RKP:n omaa suvaitsemattomuutta. Hän nosti esiin kysymyksen siitä, millaista politiikkaa RKP:n hallitsemissa kunnissa harjoitetaan suomenkielisiä kohtaan.

Soini uskoo Thorsin olevan huolissaan siitä, että Perussuomalaisista tulisi RKP:tä suurempi puolue ja se pääsisi Kuntaliiton hallitukseen RKP:n tilalle. ”Suuret puolueet ovat säikähtäneet perussuomalaisten suosion kasvusta, ja meihin yritetään nyt lyödä leimaa”, hän sanoo. Hänestä muutaman yksittäisen ehdokkaan mielipiteistä ei tulisi vetää johtopäätöksiä koko puolueen linjasta, vaan puolueen kanta löytyy puolue- ja vaaliohjelmista.

Perussuomalaiset otti kantaa maahanmuuttoon kotouttamisselonteon lähetekeskustelun ryhmäpuheenvuorossaan kaksi viikkoa sitten:[2] ”Perussuomalaisten mielestä työnteko on paras kotouttaja. Lisäksi maahanmuuttajia tulee nykyistä tehokkaammin valistaa Suomen oikeusjärjestelmästä, ihmisoikeuksista, kansanvallasta ja sukupuolten välisestä tasa-arvosta.” Perussuomalaiset kannattaa työperäistä maahanmuuttoa, mutta sillä edellytyksellä, että kulttuurierot eivät ole liian suuret, jotta maahanmuuttaja todella voi työllistyä. Puolue peräänkuuluttaa rikollisuuden, ihmiskaupan ja harmaan talouden, torjuntaa osana maahanmuuttopolitiikkaa. Perussuomalaisten mielestä suomalaisten ei tule luopua omista perinteistään monikulttuurisuuden nimissä eikä maahanmuuttajia tule yhteiskunnallisin tuin asettaa parempaan asemaan kuin suomalaisia.

Lähteet[muokkaa]

  1. Thors, Astrid: MAAHANMUUTTAJIEN KOTOUTTAMINEN JA TYÖLLISTYMINEN TARVITSEVAT RESURSSEJA 18.9.2008. Viitattu 19.10.2008.
  2. Ruohonen-Lerner, Pirkko: Työnteko paras kotouttaja 7.10.2008. Perussuomalaiset. Viitattu 19.10.2008.
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa