Siirry sisältöön

Tsvangirai hakee tukea ulkomailta, Mugabe johtaa puhetta hallituksessa

Wikiuutisista

21. lokakuuta 2009

Morgan Tsvangirai

Zimbabwen yhtenäishallituksen pääministerinä toiminut Morgan Tsvangirai (MDC) ilmoitti viime perjantaina, että irroittautuu hallitustyöstä kunnes hänen esiin tuomansa ongelmat ratkaistaan. Hän ei erottanut puoluettaan hallituksesta mutta sanoi puolueen boikotoivan sitä. Tsvangirain mukaan mm. kuvernöörien nimittäminen ja MDC-puolueen jäsenten ja kansanedustajien ahdistelu on ratkaistava.

Presidentti Robert Mugabe (ZANU-PF) sanoo, että Tsvangirai on yhä pääministeri kunnes esittää virallisen eronpyynnön. ”Hallitustyötä ei hoideta medialausuntojen kautta”, hänen edustajansa sanoi.

Mugabe johti hallituksen kokousta eilen tiistaina. Tsvangirai on kymmenpäiväisellä matkalla Eteläisen Afrikan valtioiden yhteisön maissa, jotka aikoinaan auttoivat häntä neuvottelemaan yhtenäishallituksen.

Hallituksen kokouksessa oli mukana myös MDC:stä irtautuneen poliittisen ryhmän edustajia, mukaan lukien varapääministeri Arthur Mutambara. Mutambara uskoo hallitusyhteistyön olevan ainoa keino edistää Zimbabwen kehitystä.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa