Vedenkäyttö Nokialla kokonaan kielletty

Wikiuutisista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

5. joulukuuta 2007

Vesijohtoveden käyttö Nokialla on kokonaan kielletty. Sitä ei saa juoda edes keitettynä eikä sitä saa käyttää peseytymiseen. Nokialla vedenjakelun ongelmista kärsii noin 25 000 asukasta.

Nokialla kiertää auto jakelemassa desinfiointiainetta käsien pyyhkimiseen. Vedenkäyttökiellon laajentaminen pesemiseen liittyy putkitöiden aiheuttamaan vaurioon, jonka seurauksena suuren määrän sakkaa arvellaan lähteneen liikkeelle putkiverkostossa. Aiemmin veden juominen keittämättömänä kiellettiin vedessä havaittujen bakteerien vuoksi. Nokian vesijohtoveteen oli päässyt suuri määrä puhdistettua jätevettä.

YLEn saamien tietojen mukaan vesinäytteistä on löydetty myös adeno-virusta. Sairastuneista on aiemmin löydetty juomavedestä tarttuneita salmonella- ja kampylobakteereja. Sairastuneita Nokialla on tuhansia. Epidemia on haitannut jo merkittävästi alueen teollisuusyrityksiä, kuten Nokian renkaita ja paikallista panimoa. Saarioisten ja Tapolan tehtaat naapurikunnassa Tampereella ovat ryhtyneet tehostettuihin toimiin hygienian varmistamiseksi tuotannossaan.

Sosiaali- ja terveysministeriö on aiemmin kuvannut hätätiedottamista Nokialla epäonnistuneeksi.

Puolustusvoimat on ilmoittanut, että se lähettää Nokialle 70 varusmiestä avustustöihin ja kartoittaa parhaillaan kalustostaan vedenkuljetukseen soveltuvia perävaunuja ja säiliöautoja.

Lähteet[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Wikiuutisissa on aiheeseen Nokian vesikriisi 2007 liittyviä artikkeleita.

tyhjennä välimuisti

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa