Siirry sisältöön

Ateenan mielenosoituksessa sytytettiin rakennuksia ja kuoli ihmisiä

Wikiuutisista

5. toukokuuta 2010

Ateenan mielenosoituksessa sytytettiin rakennuksia ja kuoli ihmisiä
Samanlaisia sosiaaliturvan eliminoivia toimia tehdään ympäri Eurooppaa. Mutta kansan viha säikäyttää imperialistiset järjestöt.
Ateenan mielenosoituksessa sytytettiin rakennuksia ja kuoli ihmisiä

—kansanedustaja Nikos Papaconstantinou (komm.) kertoi kommunistien mielenosoituksesta

Hallituksen säästötoimia vastustavan mielenosoituksen mainingeissa on Kreikan pääkaupungissa Ateenassa syttynyt tuleen kolme rakennusta. Mielenosoittajia on poliisin mukaan liikkeellä 25 000. Mielenosoittajien tuleen sytyttämässä Marfin Egnatia -pankissa kuoli kolme ihmistä.

Noin 60 mielenosoittajan ryhmä yritti päästä parlamenttia ketjuna vartioineiden poliisien läpi ja heitti näitä kivillä. Poliisi vastasi kyynelkaasulla. BBC:n mukaan tuhansien opettajien ja opiskelijoiden mielenosoitusmarssi parlamentille sujui kuitenkin pitkälti rauhallisesti.

Pääministeri Georgios Papandreu on tuominnut mielenosoittajien väkivaltaisuudet. Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisi on asetettu hälytystilaan. Kaikki poliisit on kutsuttu järjestystä palauttamaan.

Kreikassa on tänään keskiviikkona meneillään 24-tuntinen yleislakko. Lakko on reaktio hallituksen sunnuntaina julkistamille säästötoimille, jotka ovat ehtona euromailta ja Kansainväliseltä valuuttarahastolta saatavalle taloudelliselle tuelle. Ne antavat Kreikalle 110 miljardia euroa lainaa kolmen vuoden aikana. Lainaa saadakseen maan oli suostuttava muun muassa veronkorotuksiin ja julkisen sektorin palkkojen ja eläkkeiden leikkauksiin.

Aiheeseen liittyviä uutisia

[muokkaa]

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa