Siirry sisältöön

Eläkeiän korotusta vastustavaan adressiin yli 100000 nimeä

Wikiuutisista

7. maaliskuuta 2009

Hallituksen kaavailemaa eläkeiän korottamista vastustavaan adressiin on kertynyt jo yli sata tuhatta nimeä. Allekirjoituksia on palkansaajajärjestöjen Adressit.com:in sivustolle avaamaan adressiin tullut niin runsaasti että palvelin on kuormittunut tavanomaista enemmän.

Taustalla on pääministeri Vanhasen (kesk.) kertoman mukaan hänen hiihtoretkellään Rukalla saama ajatus, jonka mukaan maailmanlaajuisen talouskriisin maallemme aiheuttama velkaantuminen saadaan hoidettua jatkamalla työuria eläkeikää korottamalla. Myöhemmin Vanhanen on vetänyt takaisin sanomisiaan idean syntytavasta. Hallitus päätti tästä asiasta kuuntelematta lainkaan työmarkkinakentän osapuolten mielipiteitä, vedoten siihen että ne joka tapauksessa olisivat sitä vastustaneet.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on kehottanut malttiin eläkeasiassa. Hänen mukaansa asiasta ei saa tehdä arvovaltakysymystä. Tälläinen siitä on jo silti tullut, sillä sekä Vanhanen että SAK:n johto ovat taipumattomia kannoissaan. Osapuolet tapasivat aiemmin viikolla asian tiimoilta, mutta mitään lähentymistä kannoissa ei tapahtunut. SAK on esittänyt julkisuudessa yhtenä painostuskeinona jopa yleislakon mahdollisuutta.[1] Tätä on luonnehdittu äärimmäiseksi keinoksi.

Lähteet

[muokkaa]
  1. Pentti Manninen: Keskustan työvaliokunta tukee aitoa kolmikantaa Verkkoapila. 5.3.2009. Viitattu 7.3.2009.

Wikiuutisiin on lisätty uusia uutisia koskien tätä aihetta.

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa