Siirry sisältöön

Eläkeiän nosto suututti upseerit

Wikiuutisista

8. maaliskuuta 2009

Puolustusvoimissa työskenteleviä sotilaita edustavat Aliupseeri-, Päällystö- ja Upseeriliitot ovat ärähtäneet puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) esittämästä kaavailusta ulottaa eläkeiän korottaminen koskemaan myös heitä. Järjestöt ovat tänään antamassaan julkilausumassa uhanneet sen johtavan joukkoirtisanoutumisiin. Puolustusministeriössä on vireillä suuri eläkeuudistus, joka käytännössä nostaisi kaikkien sotilaiden eläkeikää.

Järjestöt ovat sitä mieltä että jo pelkät puheet eläke-etuuksien kiristämisestä aiheuttavat vakavia häiriöitä ja voivat johtaa irtisanoutumisiin. Vuonna 1995 korotettiin viimeksi sotilaiden alinta eläkeikää seitsemällä vuodella kompensoimatta sitä mitenkään.

Parhaillaan on käynnissä myös suunnitelmat yleisen eläkeiän korottamisesta 63:sta vuodesta 65:een vuoteen. Suunnitelmat ovat kohdanneet ankaraa vastustusta palkansaajajärjestöjen taholta. Niiden mukaan hallitus toimi asiassa omin päin kuulematta niitä asiassa. Palkansaajajärjestöjen viime keskiviikkona aloittamaan nettiadressiin oli kertynyt sunnuntai-iltapäivään mennessä noin 135 000 nimeä. Tänään pääministerin haastattelutunnilla esiintynyt Matti Vanhanen (kesk.) oli toiveikas yleistä eleäkeikää koskevan kiistan suhteen. Hänen mukaansa vastustuksen esiintyminen ei ollut yllätys, mutta asialle kuitenkin täytyy tehdä jotain.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa