Siirry sisältöön

Jokelan ammuskelija kuollut

Wikiuutisista

7. marraskuuta 2007

Jokelan koulukeskuksessa kahdeksan ihmistä tappanut Pekka-Eric Auvinen (s. 4. kesäkuuta 1989) on kuollut tänään noin kello 22.15. Hän oli tekojensa jälkeen ampunut itseään päähän ja saanut vakavan päävamman.[1]

Auvinen kuoli Töölön sairaalassa saatuaan vakavan päävamman ammuttuaan itseään päähän epäonnistuneessa itsemurhayrityksessä. Tätä ennen hän oli ampunut koulun tiloissa useita laukauksia, joissa sai surmansa yhteensä kahdeksan ihmistä, joiden joukossa oli mm. koulun rehtori ja kouluterveydenhoitaja.

Tapahtumat saivat alkunsa keskiviikkona puoliltapäivin, jolloin Auvinen oli aloittanut ammuskelun .22-kaliiperin käsiaseella Jokelan koulukeskuksessa Tuusulassa. Ensimmäiset poliisipartiot olivat saapuneet paikalle hieman ennen kahtatoista. Poliisi sai yhteyden ammuskelijaan ja yritti käskemällä saada tätä luopumaan aseestaan. Tässä yhteydessä hän ampui laukauksen kohti poliisia. Poliisi ei ampunut tapauksen aikana kertaakaan. Poliisi kuuli viimeisen laukauksen koululta kello 12.04, jolloin tekijä ampui itseään. Auvinen löydettiin myöhemmin koulun WC-tiloista tajuttomana ja ylilääkäri Eero Hirvensalon mukaan hänet tuotiin sairaalaan kello 14.45 [2]. Potilaan tilaa kuvattiin kriittiseksi ja hänen ennustettaan sanalla toivoton. Hän kuoli myöhemmin illalla tajuihinsa tulematta.

Lähteet

[muokkaa]
  1. http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id74359.html
  2. http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id74476.html

Katso myös

[muokkaa]