Siirry sisältöön

Sturmgeistin keulahahmo vetoaa yleisöön

Wikiuutisista

10. marraskuuta 2007

Sturmgeist-yhtyeen keulahahmo Cornelius von Jackhelln vetoaa yleisöön väkivallan lopettamiseksi. Yhtyeensä nettisivuille eilen päivätyssä kirjoituksessaan hän kertoo huolestumisensa Jokelan koulusurmien innoittamista ilkivaltaisista ilmoituksista ja netissä julkaistuista uhkauksista uusista kouluiskuista.

Cornelius von Jackhelln painottaa kirjoituksessaan erityisesti, ettei tämä väkivaltainen hulluus voi enää jatkua ja että jokaisen tulee pyrkiä pysäyttämään tämän suuntainen kehitys. Hän korostaa, että tappouhkaukset ja murha ovat vakavia rikoksia, joita ei voida hyväksyä. Väkivalta ei ole ratkaisu mihinkään tilanteeseen. "Yhdeksän elämää on menetetty, ja se on yhdeksän liikaa," toteaa hän kirjoituksensa lopuksi.

Cornelius von Jackhelln on aiemmin ilmaissut suuren surunsa ja osanottonsa Jokelan tapauksien johdosta yhtyeensä kotisivuilla.

Jokelan koulukeskuksessa kahdeksan ihmistä surmannut 18-vuotias opiskelija oli ennen tekoaan ladannut internetin YouTube-sivustolle aineistoa esiintyen nimimerkillä Sturmgeist89 ja Sturmgeist. Hän oli myös ilmoittanut Sturmgeist-yhtyeen yhdeksi suosikeistaan.

Lähteet

[muokkaa]
  • http://www.sturmgeist.com/ otsikolla STOP THE VIOLENCE! Cornelius von Jackhellnin blogikirjoitus 9. marraskuuta 2007 (luettu 10. marraskuuta 2007)

Aiheesta muualla

[muokkaa]