Siirry sisältöön

Tuusulassa ampumavälikohtaus

Wikiuutisista
Tuusulan sijainti.


7. marraskuuta 2007

Jokelan koulussa Tuusulassa tapahtui ampumavälikohtaus 7. marraskuuta 2007. Jokelan koulukeskus on yhdistetty yläaste ja lukio, jossa on noin 500 oppilasta ja 50 henkilökunnan jäsentä.

Helsingin Sanomien mukaan poliisi on vahvistanut yhdeksän ihmisen surman ja ainakin kymmenen haavoittumisen. Varsinaiset tapahtumat kestivät poliisin mukaan noin puoli tuntia. Ampuja on poliisin mukaan saatu kiinni. Poliisin tiedotustilaisuuteen klo 18.00 mennessä oli varmistunut uhrimäärän nousu kahdeksaan. Kuolleiden määrä nousi myöhemmin samana iltana yhdeksään, kun ampuja kuoli Töölön sairaalassa saamiinsa vammoihin[1]. Uhreista opiskelijoita oli seitsemän, viisi poikaa ja kaksi tyttöä. Lisäksi surmansa sai koulun naisrehtori.

Yleisradion TV1:n uutislähetyksen mukaan sairaalalähteisiin viitaten Töölön sairaalassa on hoidettavana ammuskelijaksi epäilty henkilö, jonka tila on kriittinen. Sairaalan ylilääkärin Eero Hirvensalon mukaan hänen ennusteensa on erittäin huono ja henkiinjäämisen mahdollisuutensa olematon [2]. Hän oli ampunut itseään päähän.

Poliisi ei ampunut välikohtauksen aikana yhtään laukausta, mutta poliisia kohti ammuskelija ampui yhden laukauksen.

Poliisin tiedotustilaisuudessa kävi ilmi, että ampujan käyttämä ase oli luvallinen. Sen lupa oli myönnetty 19. lokakuuta ja lupahakemuksen liitteenä oli ampumaseuran todistus jäsenyydestä. Käytetty ase oli todennäköisesti .22 kaliiperin Sig Sauer Mosquito -pistooli. Ampuja oli jo aiemmin ilmoittanut aikeistaan Internetin YouTube-sivustolla ja IRC-Galleriassa, johon hän oli ladannut kuvia ja suunnitelman tulevasta iskusta. Sittemmin Sturmgeist-tunnuksella esiintyneen käyttäjän YouTube-tunnus on suljettu, eikä videoita ole enää nähtävillä. Aineisto on silti nähtävillä lukuisilla muilla sivuilla Internetissä.


Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Helsingin Sanomat – Jokelan ampuja kuoli sairaalassa
  2. http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id74359.html

Aiheesta muualla[muokkaa]

Aiheeseen liittyviä uutisia[muokkaa]