Siirry sisältöön

Metsähallitus hakkasi 1600-l. metsää Lapissa

Wikiuutisista
Metsää Kuusamossa (ei Lapissa)

20. helmikuuta 2009

Metsähallitus on hakannut Lapin 300 vuotta vanhaa koskematonta aarniometsä talvella 2008–2009. Hakkuita on tehty neljällä metsäalueella, jotka kuuluvat Suomen laajimpiin suojelemattoman ja koskemattoman vanhan metsän alueisiin.

Metsähallitus[muokkaa]

Metsähallituksen mukaan se, että metsä on 1600-luvulta, ei tee siitä arvokasta. Avohakatuilla 130 hehtaarin ja harvennetuilla 90 hehtaarin metsällä ei ollut metsähallituksen mielestä mitään suojelun kannalta erityistä. Metsähallituksen mielestä vain se on suojelun arvoista, mikä on määrätty eliöiden tai muiden syiden vuoksi suojeltavaksi. Metsähallituksen mukaan Lapin metsistä suuri osa on suojeltu. Ympäristöministeriön mukaan Lapin suojelutilanne on hyvä.

Ympäristöjärjestöt[muokkaa]

Hakkuut ovat ympäristöjärjestöjen Greenpeace, Luonto-Liitto ja Suomen luonnonsuojeluliitto mukaan pirstoneet 1 800 hehtaaria valtion vanhaa metsää. Metsähallitus hakkasi Stora Ensolle sellupuuksi 1600-luvun metsän puita Savukoskella ja Sallassa. Suomen metsistä luonnontilassa on viisi prosenttia. Stora Enson edustaja sanoo, että Metsähallitus on tehnyt virheen kaataessaan 300-vuotiaita puita; hän huomauttaa kuitenkin, etteivät kaikki hakatut puut olleet niin vanhoja.

Lähteet[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]


Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa