Siirry sisältöön

Poliisi vaatii ilmiantopainiketta kaikille internetsivuille

Wikiuutisista

25. lokakuuta 2008

Aamulehden mukaan poliisi olisi vaatimassa ilmiantopainiketta kaikille internetsivuille Suomessa. Punaisella painikkeella kävijä voisi raportoida epäilyttäväksi katsomansa sisällön suoraan viranomaisille. Idea on noussut esille sisäministeriössä pohdittaessa keinoja internetin valvontaan. Asiasta ovat kertoneet poliisijohtaja Kari Rantama ja poliisiylitarkastaja Robin Lardot.

Nykyisellään vastaavia järjestelmiä ei Suomessa ole käytössä. Tosin nyt jo on mahdollista ilmoittaa poliisille havaitsemistaan epäilyttävistä viesteistä ja internetsivuista, mutta nämä ilmoitukset käsitellään normaalin toiminnan yhteydessä kuten muut ilmoitukset. Taannoisessa Kauhajoen kouluammuskelutapauksessa poliisi oli saanut ennakolta vihjeen internetissä julkaistusta materiaalista joka oli hyvin samankaltaista kun vuosi sitten tapahtunutta Jokelan kouluammuskelua ennen julkaistu. Poliisi puhutti Kauhajoen ammuskelijaa ennen surmatöitä, mutta ei katsonut tarpeelliseksi takavarikoida surmissa sittemmin käytettyä käsiasetta.

Vastikään on lehdistössä uutisoitu hankkeesta erityisen nettipoliisin perustamisesta joka keskittyisi internetin valvontaan. Siinä olisi henkilöstöä sekä Suojelupoliisista että keskusrikospoliisista. Toimintaan kaavaillaan kymmentä virkaa ja vuosittaiset kustannukset olisivat miljoonan euron luokkaa.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa