Siirry sisältöön

S-ryhmän johtaja tuohtunut elintarvikepaljastuksesta

Wikiuutisista

22. elokuuta 2009

S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Jukka Ojapelto on kommentoinut julkisuudessa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla ollutta erään kauppaketjun esimiehen kirjoitusta. Siinä esimies oli kuvaillut vanhentuneiden tyhjiöpakattujen porsaan ulkofileiden myymisen tuoretiskissä olevan arkipäivää kaupassaan. Liha marinoitiin sen laadun peittelemiseksi. Johtaja Ojapelto ihmettelee, miksi asia tuodaan esille nimettömässä kirjoituksessa, eikä esimerkiksi ilmoiteta sitä kauppiaalle.

Esimies kertoo kirjoituksessaan, että hän itse osallistui tuoteryhmävastaavan pyynnöstä vanhentuneiden pakkausten avaamiseen ja esillepanoon tuoretiskeille. Helsingin kaupungin ympäristökeskus aikoo ottaa asian vakavasti ja paneutua siihen.

Helsingin Sanomien päätoimittaja ei epäile tietojen aitoutta ja pitää kirjoituksen julkaisua nimettömänä perusteltuna. Hänen mukaansa Helsingin Sanomissa ei julkaistaisi kirjoitusta, mikäli olisi aihetta epäillä väitteitä keksityiksi.

Aikaisemmin tavaratalo Stockmannilla on ollut vaikeuksia valvoa myymiensä elintarvikkeiden päiväyksiä. Eräissä tapauksissa päiväyksiä on jopa vaihdettu.

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa