SM-liiga: Kierroksen tulokset 17. tammikuuta 2009

Wikiuutisista
Wikinews
Wikinews
Tämä artikkeli tai kappale sisältää omaa raportointia ja perustuu käyttäjän itse tapahtumapaikalta keräämiin tietoihin.
Kerätyt tiedot tulisi löytyä keskustelusivulta.

17. tammikuuta 2009

Blues jatkoi varsinaisen peliajan tappiotonta putkeaan[muokkaa]

Bluesin ja Pelicansin välisessä kamppailussa aloitettiin maalinteko jo puolen minuutin kohdalla Pelicansin Marko Jantusen toimesta. Seuraavankaan maalin teossa ei kauaa laakereilla levätty, kun Bluesin Tomi Sallinen iski alivoiman ja siirretyn rangaistuksen aikana pelin tasoihin.

Tämän jälkeen ei enää maaleja nähty, ja siirryttiin varsinaisen peliajan jälkeen jatkoajalle ja siitä voittomaalikilpailuun. Voittomaalikilpailun ratkaisi lopulta Bluesille Juuso Puustinen.

HIFK:lle toinen perättäinen kotivoitto[muokkaa]

HIFK saalisti toisen perättäisen kotivoittonsa, kun se voitti kotikaukalossaan SaiPan. HIFK:n Teemu Ramstedt teki ottelun voittomaalin ajassa 13.27 ylivoiman päätteeksi. Ottelun toisesta ja viimeisestä maalista vastasi tyhjään maaliin ladannut Jussi Pesonen. HIFK:n maalivahti Jani Nieminen pelasi kauden toisen nollapelinsä.

Jokerit otti revanssin Ilveksestä voittomaalikilpailussa[muokkaa]

Tampereen Ilves sai vastaansa Helsingin Jokerit lauantai-iltapäivän kamppailussa, joka alkoi jo kello 15 Jääkiekkoliiton 80-vuotisjuhlallisuuksien takia. Jokerit aloittivat maalinteon ajassa 6.57, kun Tomek Valtonen, Janne Lahti ja Janne Hauhtonen tehtailivat ottelun ensimmäisen maalin. Hieman alle kymmenen minuuttia myöhemmin Ilveksen Markus Seikola tasoitti ottelun 1–1:een. Seuraavissa erissä maaleja ei enää nähty, joten siirryttiin voittomaalikilpailuun.

Voittomaalikilpailusta yhden pisteen Jokereille varmisti ainoana onnistujana Jani Rita. Jokerit päätti samalla kolmen ottelun tappioputkensa.

TPS otti jatkoaikavoiton voittoputkessa olleesta KalPasta[muokkaa]

TPS pääsi horjuttamaan neljän ottelun voittoputkessa ollutta KalPaa Kuopiossa. Helposti voittoa ei kuitenkaan KalPasta irti puristettu, sillä ottelu eteni jatkoajalle. Jatkoaika tarjosi lopulta voiton TPS:lle, jonka Markus Nordlund iski ottelun voittomaalin ylivoimalla Mika Oksan selän taakse.

Kärpille jo toinen suurinumeroinen tappio viikon sisään[muokkaa]

Kärpät yritti parhaansa mukaan toipua alkuviikon rökäletappiosta HIFK:lle, ja HPK haki revanssia vuodenvaihteen 8–2 tappiosta Kärpille. HPK hyödynsi avauserässä heti ensimmäisen ylivoimansa ja niitti vielä myöhemmin toisen yläkulmaan tasakentällisin. Toisen erän ainoasta osumasta vastaa niin ikään HPK. Kolmannessa erässä Kärpät saa hieman helpotusta kaventamalla ottelun 1–3:een Daniel Corson maalilla.

Kavennus ei kuitenkaan hyödyttänyt, sillä HPK purki lopulta kiekon tyhjään maaliin ja voitti ottelun loppuluvuin 1–4.

JYP kyykytti Lukkoa Raumalla murskaluvuin[muokkaa]

Edellisestä kahdeksasta ottelustaan vain yhden kerran kolme pistettä napannut JYP osoitti heräämisen merkkejä, kun se kyykytti Rauman Lukkoa murskaluvuin. Ensimmäinen erä pelattiin tasaisena, ja toiseen erään siirryttiin 1–1 tilanteessa. JYPin todellinen maalitehtailu alkoi toisesta erästä, kun Esa Saksinen teki ensimmäisen maalinsa kahteen kauteen. Seuraava maali syntyi vain sekuntia ennen toisen erän päätössummeria, kun Tuomas Pihlman teki joukkueensa kolmannen maalin lähietäisyydeltä.

JYP jatkoi maalintekoa heti kolmannen erän alkuun, kun erää oli pelattu vain 16 sekuntia. Olli Malmivaara laukoi kauden neljännen maalinsa suoraan syötöstä Petri Vehasen selän taa. Lukolle ei annettu selittelyille sijaa, kun JYP voitti ottelun lopulta murskaluvuin 1–6.

Ässät viimein voittoon Tapparasta[muokkaa]

Joulukuussa Ässät yhteismaalein 10–0 voittanut Tappara lähti hakemaan lisävoittoja, kun se kohtasi Porin Isomäessä Ässät. Maalinteon aloitti Ässät jo ajassa 5.29 Veli-Matti Savinaisen maalilla. Ässät kasvatti johtoaan toisessa erässä Derek Damonin ja Marko Luomalan maaleilla. Tappara kavensi vielä kolmannessa erässä, mutta se oli laiha lohtu, kun Ässät voitti ottelun 3–1.

Lähteet[muokkaa]

Wikiuutisissa on aiheeseen Jääkiekon SM-liiga liittyviä artikkeleita.

tyhjennä välimuisti

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa