Valkoinen talo: GM-pomon lähdettävä

Wikiuutisista

30. maaliskuuta 2009

General Motorsin pääkonttori Detroitissa.

Yhdysvaltain presidentin hallinto päätti sunnuntaina pyytää General Motorsin (GM) pääjohtajaa ja toimitusjohtajaa Rick Wagoneria eroamaan tehtävistään. Presidentin odotetaan tänään kertovan tarkemmin autoteollisuuden pelastuspaketin sisällöstä.

Kaksi nimettömänä pysytellyttä virkamiestä kertoi New York Timesille jo etukäteen, että pelastuspakettiin voi kuulua jonkinlainen konkurssi – ”nopea, oikeuden valvoma uudelleenjärjestely” – GM:lle tai Chryslerille tai molemmille.

Valkoisen talon pääjohtaja Wagonerille esittämä eroamispyyntö kertoo presidentti Obaman (dem.) hallinnon päättäväisyydestä pitää ohjakset tiukasti käsissään niiden yhtiöiden suhteen, joiden avuksi liittovaltio rientää. Hallitus on jo aiemmin määrännyt muutoksia pelastamiensa pankkien johdossa, ja se määräilee vakuutusjätti AIG:tä monissa asioissa.

Chrysleriä Valkoinen talo kehottaa ryhtymään italialaisen Fiatin kumppaniksi. Chryslerin kuuden miljardin dollarin tukipaketin saaminen riippuu siitä, tekeekö se Fiatin kanssa kumppanuussopimuksen huhtikuun loppuun mennessä.

GM, Chrysler ja Ford joutuivat konkurssin partaalle viime syksynä. GM sai 13,4 miljardin dollarin tukipaketin joulukuussa, ja nyt se pyytää 16,6 miljardia lisää. Chrysler on jo saanut neljä miljardia tukea.

Wikiuutisissa on aiheeseen talouden taantuma vuonna 2009 liittyviä artikkeleita.

tyhjennä välimuisti

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa