Siirry sisältöön

Wikimedian toimitusjohtajalla historiassaan luottokorttipetoksia

Wikiuutisista

22. joulukuuta 2007

Wikimedia-säätiön käytännön toimintaa johti puolen vuoden ajan muun muassa shekki- ja luottokorttipetoksista tuomittu Carolyn Doran. 45-vuotias Doran oli alun perin palkattu säätiöön kirjanpitäjäksi, mutta tammikuussa 2007 hänet ylennettiin COO:ksi (chief operating officer) osan entisen toimitusjohtaja (Executive Officer) Brad Patricin tehtävistä siirryttyä hänelle. Hän vastasi henkilöstöstä ja talousasioista sekä hyväksyi maaliskuussa muun muassa säätiön 1,3 miljoonan dollarin veroilmoituksen. Viimeisin tilinpäätös on vielä kesken, mutta toistaiseksi Doranin jäljiltä ei ole ilmennyt mitään väärinkäytöksiä. The Registerin mukaan petoksen lisäksi Doranin tilillä oli entisen poikaystäväänsä ampuminen sekä rattijuopumuksia, joihin kuului myös yliajon jälkeen paikalta pakeneminen.

Rattijuopumustuomiot kävivät ilmi, kun hän oli kesällä palaamassa Hollannissa pidetystä Wikimedia-säätiön kokouksesta ja Floridan tulli otti hänet kiinni kuulusteltavaksi, koska hän oli jättänyt menemättä sovittuun tapaamiseen ehdonalaisvalvojansa kanssa. Doran erosi asemastaan Wikimedia-säätiön johdossa tämän jälkeen.

Wikimedia-säätiön johtokunta ei omien sanojensa mukaan ollut tietoinen Doranin menneisyydestä tätä ennen. Säätiö oli kuitenkin jo ennen tapauksen tultua julkisuuteen ottanut käytännöksi työnhaun yhteydessä tapahtuvan työnhakijoiden taustan tarkistamisen.

Lähteet

[muokkaa]

Aiheesta muualla

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa


Tämä uutinen käsittelee Wikimedia-säätiötä, sen projekteja tai projektien käyttäjiä. Vaikka Wikiuutiset on Wikimedia-säätiön projekti, kaikki uutiset kirjoittavat Wikiuutisten vapaaehtoismuokkaajat. Wikiuutisissa esitetyt mielipiteet eivät välttämättä vastaa Wikimedia-säätiön tai muiden Wikimedian projektien muokkaajien mielipiteitä.