Siirry sisältöön

Wikipedia siirtyy tukemaan Creative Commonsia

Wikiuutisista

2. joulukuuta 2007

Wikipedian perustajana tunnettu Jimmy Wales ilmoitti San Franciscossa pidetyssä Wikipedia-kokoontumisessa Wikipedian siirtyvän tukemaan Creative Commons Nimeä-Tarttuva -lisenssiä. Pitkään ongelmallisena pidettyä yhteensopimattomuutta GNU Free Documentation (GFDL) ja Creative Commons -lisenssien välillä korjataan nyt muuttamalla GFDL yhteensopivaksi Creative Commons Nimeä-Tarttuva -lisenssin kanssa.

Uuden yhteensopivan lisenssin sisällöstä sopivat Free Software Foundation, Creative Commons ja Wikimedia Foundation. Samalla Creative Commons ja Free Software Foundation ovat sopineet virallisesti hyväksyvänsä GFDL- ja CC-BY-SA-lisenssien alaisen sisällön yhteiskäytön ja uudelleenlisensoinnin kummalla lisenssillä tahansa.

Muutoksen taustalla on pyrkimys poistaa esteet vapaiden sisältöjen käytöltä ja mahdollistaa eri lisenssejä käyttävien projektien yhteistyö. Käytännössä Wikipedian käyttämän lisenssin päivittäminen uudempaan vaatii yhteisön tuen, joten mahdollinen konkreettinen muutos tapahtuu vasta asiasta tehdyn julkisen keskustelun ja sen jälkeisen äänestyksen jälkeen.

Lähteet

[muokkaa]

Muuta

[muokkaa]

Aiheesta muualla

[muokkaa]
Tämä uutinen käsittelee Wikimedia-säätiötä, sen projekteja tai projektien käyttäjiä. Vaikka Wikiuutiset on Wikimedia-säätiön projekti, kaikki uutiset kirjoittavat Wikiuutisten vapaaehtoismuokkaajat. Wikiuutisissa esitetyt mielipiteet eivät välttämättä vastaa Wikimedia-säätiön tai muiden Wikimedian projektien muokkaajien mielipiteitä.
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa