Kouluja tyhjennettiin Tampereella uhkauksen vuoksi

Wikiuutisista

2. lokakuuta 2008

Tampere, Suomi. Kaarilan koulu ja lukio suljettiin tänään vähän ennen yhdeksää väkivaltauhkauksen vuoksi. Yhdeksän jälkeen myös Kalevan lukio suljettiin. Aamupäivällä poliisi pidätti vuonna 1989 syntyneen miehen Kalevan lukion lähistöllä uhkauksesta epäiltynä. Poliisin mukaan tapauksessa ei ole tullut ilmi mitään todellista vaaraa: epäilty ei esimerkiksi kantanut asetta pidätettäessä.

Jonkun toisen koulun oppilas oli tiistaina esittänyt uhkauksen Kaarilan koulun oppilaille TKL:n bussissa. IRC-Galleriassa levinneen huhun mukaan hän oli uhannut: ”Torstaina Kaarilassa paukkuu kello 12.”

Koulun henkilökunta sai kuulla uhkauksesta oppilailta keskiviikkoiltana. Ilmoitettuaan asiasta poliisille rehtorit ja lukiokoulutuksen johtaja Jorma Suonio suunnittelivat ensin, ettei uhkaukseen taivuttaisi, vaan koulupäivä sujuisi normaalisti. Lopulta koulujen johto päätti sulkea koulut, koska kolmannes oppilaista oli jäänyt kotiin ja tunnelma oli ahdistunut. –Pelon saattoi aistia käytävillä, Kaarilan koululla aamulla käynyt Suonio kuvailee.

Poliisi sai uhkauksesta useita ilmoituksia, ja jossain vaiheessa levisi epäily, että uhkaus olisi koskenut myös Kalevan lukiota. Siksi myös se suljettiin.

Koulut ovat käsitelleet uhkauksia henkilökunnan ja oppilaiden kesken ja tarpeen mukaan tiedottaneet vanhemmille. Kaarilan lukiossa on tarkoitus viettää koulupäivä mahdollisimman normaalisti huomenna kello 9.30 alkaen.

Useita koulu-uhkauksia Kauhajoen jälkeen[muokkaa]

Viime viikon tiistaina Kauhajoella sattuneen ammuskelun jälkeen koulu-uhkauksia on esitetty eri puolilla Suomea. Perättömiä uhkauksia ovat esittäneet ajattelemattomat nuoret.

Pyynikin ammattioppilaitokseen (nyk. Tampereen ammattiopiston Santalahden toimipiste) kohdistui huomista koskeva uhkaus, mutta uhkaaja on jo tunnustanut tekonsa, jota kutsui lapselliseksi päähänpistoksi ja mauttomaksi pilaksi.

Poliisi vetoaa uhkausta suunnitteleviin, jotta he harkitsisivat uudestaan.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa