Lehti: Poliisi oli käynyt hakemassa surma-asetta jo ennen ammuskelua

Wikiuutisista

27. syyskuuta 2008

Ilta-Sanomat väittää "erittäin luotettavilta lähteiltä" saamiensa tietojen mukaan poliisin saaneen määräyksen hakea Kauhajoen koulusurmissa käytetty pistooli pois jo neljä päivää aikaisemmin.

Poliisi oli saanut vihjeen Matti Saaren kuvaamista ammuskeluvideoista ja viittauksista Columbinen verilöylyyn. Poliisin saapuessa viime viikon perjantaina Saaren asunnolle, hän oli jo poistunut opiskelija-asunnostaan kotiseudulleen. Virkavalta ei voinut tunkeutua asuntoon sisälle ilman rikosepäilyä.

Poliisin oli tarkoitus hakea ase pois myöhemmin sunnuntaina, mutta Ilta-Sanomien mukaan paikallinen komisario päätti ensin itse kuulla Saarta maanantaina. Kuulemisessa hän oli päättänyt antaa Saaren pitää tulevassa surmatyössä käytetyn aseen.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kiistää Ilta-Sanomien väitteen että paikallinen poliisikomisario oli estänyt virkavaltaa takavarikoimasta asetta.

Poliisiasioista vastaava sisäministeri Anne Holmlund ei halunnut kommentoida Ilta-Sanomille mitenkään nyt tietoon tulleita uusia käänteitä asiassa.


Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa