Poliisi sulki kouluja Jyväskylässä uhkauksen vuoksi

Wikiuutisista

6. lokakuuta 2008

Jyväskylä, Suomi. Jyväskylän ammattiopiston Viitaniemen toimipiste sekä Harjun toimipiste ja samassa rakennuksessa toimiva Vaajakosken lukio suljettiin täksi päiväksi. Tekstiviesteissä, Messenger-keskusteluissa sekä Internetin keskustelupalstoilla levisi opiskelijoiden keskuudessa huhuja koulu-uhkauksesta. Viesteissä oli puhuttu ainakin, että koululle olisi tuotu hautakynttilöitä. Viesteissä vihjattiin, että kouluilla tapahtuisi samankaltaisia asioita kuin mitä tapahtui Kauhajoella kaksi viikkoa sitten tiistaina. Keski-Suomen hätäkeskukseen tuli viime yönä kymmeniä puheluita huolestuneilta opiskelijoilta ja näiden vanhemmilta, ja tilanteen rauhoittamiseksi poliisi sulki koulut.

Poliisi ei ole löytänyt alkuperäistä uhkausviestiä eikä ole ottanut ketään kiinni uhkauksesta epäiltynä. Poliisi tutkii tapausta perättömänä vaarailmoituksena, josta maksimirangaistus on vuosi vankeutta. Lisäksi aiheettoman vaarailmoituksen alullepanijaa voivat odottaa isot vahingonkorvausvaateet.

Poliisi tutki Viitaniemen koulurakennuksen eikä löytänyt sieltä mitään uhkauksen toteuttamiseen viittaavaa. Harjun toimipistettä poliisi tutkii illan mittaan.

–Koulut voivat poliisin puolesta jatkaa toimintaansa huomenna normaalisti, ellei mitään uutta ja ihmeellistä ilmene, sanoi komisario Tuomo Korhonen alkuillasta.

Häiriötapaus viime viikolla[muokkaa]

Osa Vaajakosken lukiolaisista on ollut aidosti peloissaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksena. Lukiossa levisi viime viikolla huhu, että talossa olisi ollut ampuja. Kyseisen perättömän huhun leviäminen saatiin pysäytettyä.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa