Yli 120 oppilaitosuhkausta Kauhajoen ammuskelun jälkeen

Wikiuutisista

7. lokakuuta 2008

Keskusrikospoliisin kartoituksessa on käynyt ilmi, että kouluja ja muita oppilaitoksia kohtaan on Kauhajoen kouluammuskelun jälkeen tehty alle kahden viikon aikana yli 120 uhkausta. Tämä on paljon enemmän kuin Jokelan ja Kauhajoen ammuskelujen välisenä aikana (vajaa vuosi), jolloin uhkauksia tuli poliisin tietoon 80. Asiaa voi osaltaan selittää se, että ihmiset ilmoittavat nyt herkemmin näkemistään ja kuulemistaan uhkauksista.

Useimmat poliisille ilmoitetuista uhkauksista on esitetty suullisesti opettajille ja oppilaille. Uhkauksia on myös kirjoitettu koulun seiniin ja kalusteisiin sekä välitetty Internetin kautta ja tekstiviestein. Poliisi on saanut selville useimpien muidenkin kuin suullisesti esitettyjen uhkausten esittäjät. Lievissä uhkailutapauksissa poliisi on kuulustellut tai puhutellut uhkauksen esittäjää ja keskustellut tämän vanhempien ja oppilaitoksen henkilökunnan kanssa, vakavammissa tapauksissa on tehty pidätyksiä ja kotietsintöjä. Muutamia uhkailijoita on toimitettu lääkärin hoitoon, muutamilta on otettu aselupa pois.

Poliisi olettaa toistaiseksi eilisen koulu-uhkan Jyväskylässä olleen lähtöisin paisuneesta huhusta. Uhkausten tueksi ei ole löytynyt mitään näyttöä, eikä uhkausten alkuunpanijaa tai alkuperäisiä uhkausviestejä ole löytynyt.

Lähteet[muokkaa]

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa