Siirry sisältöön

Baldwin ja Nader ottivat toisistaan mittaa väittelyssä

Wikiuutisista

24. lokakuuta 2008

Chuck Baldwin
Ralph Nader

Washington (DC), Yhdysvallat. Kannatukseltaan pienet presidenttiehdokkaat Chuck Baldwin (perustuslaill.) ja Ralph Nader (sit.) osallistuivat vaaliväittelyyn torstai-iltana paikallista aikaa Yhdysvaltain pääkaupungissa. Free and Equal Elections -järjestö katsoi tarpeelliseksi järjestää vaaliväittely, koska median seuraamiin kolmeen isoon televisioituun vaaliväittelyyn kutsuttiin vain pääpuolueiden ehdokkaat John McCain (rep.) ja Barack Obama (dem.). Pienehdokkaiden väittelyyn oli kutsuttu kaikki ehdokkaat, jotka ovat äänestyslipukkeilla tarpeeksi monessa osavaltiossa voittaakseen vaalit. McCainin ja Obaman ei tosin missään vaiheessa uskottukaan saapuvan paikalle.

Presidenttiehdokas Bob Barr (lib.) ei tullut väittelyyn. Hän vetosi aikataulun periksiantamattomuuteen: hän esiintyi torstaina Georgian teknillisessä instituutissa. Aikataulukiireisiin hän oli vedonnut myös ennen sunnuntaita, jolle päivälle pikkuehdokkaiden väittely alun perin oli suunniteltu. Sunnuntain väittely kuitenkin peruuntui, koska kukaan ehdokkaista ei ollut aikeissa osallistua.

Cynthia McKinney (vihr.) ei myöskään osallistunut. Torstaiaamuisessa lausunnossaan hän sanoi kieltäytyvänsä osallistumasta väittelyyn, koska hänen mukaansa yhden ehdokkaan (Naderin) kampanjaryhmä saneli väittelyn päivämäärän, rakenteen, paikan ja puheenjohtajan. Väittelyn järjestänyt Free and Equal Elections -järjestön Christina Tobin oli aiemmin järjestämässä Naderin ehdokkuutta, mutta on nyt tiettävästi lomalla tämän kampanjasta.

Chris Hedges New York Times -lehdestä toimi väittelyn moderaattorina. Väittely välitettiin suorana C-SPAN 2 -televisiokanavalla sekä radiossa.

Wikiuutisissa on aiheeseen Yhdysvaltain presidentinvaalit 2008 liittyviä artikkeleita.

tyhjennä välimuisti

Lähteet

[muokkaa]
Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa