Hillary palasi parrasvaloihin

Wikiuutisista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Senaattori Hillary Clinton
Senaattori John McCain

9. tammikuuta 2008

New Hampshiren osavaltiossa järjestetyissä esivaaleissa koettiin kaksi "yllätyksellistä" paluuta. Demokraattien ehdokkaana ollut senaattori Hillary Clinton ja republikaanien ehdokkaana ollut senaattori John McCain saavuttivat voiton nyt käydyssä esivaalitaistossa.

Aiemmin tehdyt ennusteet lupailivat toiselle demokraattipuolueen ehdokkaalle Barak Obamalle jopa 10 % suurempaa äänimäärää kuin Clintonille, joka kärsi tappion aiemmissa Iowan esivaaleissa. Kuitenkin vaikuttaa siltä, että erityisesti naisäänestäjät nostaisivat Clintonin tällä keralla voittoon. Kun äänistä oli laskettu 95 %, niin Clinton oli saanut 39% ja Obaman osuus oli 37% lasketuista äänistä.

Republikaanisen puolueen esivaaleissa Arizonan senaattori John McCain oli puolestaan saanut 37 prosenttia äänistä, kun oli laskettu 95% äänistä. Toisena tuli Mitt Romney 32% osuudella annetuista äänistä, näin hänen sijotuksensa on sama kuin Iowassa. McChain vahvisti nyt saamallaan voitolla asemiaan republikaanien ehdokaspaikasta. Iowassa republikaanien esivaalit yllättäjänä voittanut Mike Huckabee tuli puolestaan nyt kolmanneksi.

Demokraattien tulokset[muokkaa]

  1. 39% Hillary Clinton
  2. 37% Barak Obama
  3. 17% John Edwards

95% äänistä laskettu

Republikaanien tulokset[muokkaa]

  1. 37% John McCain
  2. 32% Mitt Romney
  3. 11% Mike Huckabee
  4. 9% Rudy Giuliani
  5. 8% Ron Paul

95% äänistä laskettu

Lähteet[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Wikiuutisissa on aiheeseen Yhdysvaltain presidentinvaalit 2008 liittyviä artikkeleita.

tyhjennä välimuisti

Jaa uutinen: Jaa sähköpostitse Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä Jaa Redditissä Jaa VK.comissa